Andra Projekt

Sajten  –  Förvaltarforum.se

Förvaltarforum är kunskaps- och mötesplatsen för dig som jobbar med fastighetsförvaltning och facility management. Vi som står bakom Förvaltarforum är webbredaktör Mats Cato, chefredaktör Hans Hellberg och vår partner Ove Nordqvist, vd på Förvaltningskoordination AB.

Förvaltarforum består av flera delar som tillsammans ska sprida kunskap i branschen, bidra till god lönsamhet med grönt samvete och höja yrkets status och attraktivitet.

Andra medier är bra på att rapportera om transaktioner, ortsanalyser och samhällsfrågor. Det är inte det vi ska ägna oss åt. Vår sajt ska vara ett praktiskt arbetsverktyg där du hittar de senaste råden och rönen från branschens ledande experter. Vi gör också egna undersökningar och presenterar handledningar, branschlänkar och platsannonser som du kan ha nytta av.

På sajten hittar du information om våra skräddarsydda seminarier och frukostmöten. Du får också tillgång till ett webbforum där du kan ställa frågor, få svar och nätverka med kollegor och experter.
Vi finns även på LinkedIn under adressen ”Sveriges Förvaltarforum”.
Länk till sajten finns här : Förvaltarforum.se

 

Ordförande i Aff:s Utbildningsråd – Auktorisation av Fastighetsförvaltare

Aff erbjuder en branschcertifierad auktorisation av fastighetsförvaltare och Property Manager. Auktorisationen genomförs av utbildningsföretaget Newton.
Syftet med auktorisationen är att säkerställa en enhetlig och för branschen anpassad kompetensnivå och yrkeskodex för fastighetsförvaltare och serviceansvariga inom hela fastighetsbranschen. En sådan seriös och kvalitativ auktorisation har länge efterfrågats.
Möjligheten att bli auktoriserad är öppen för både erfarna förvaltare och nyutbildade med några år i yrket. En godkänd validering ger auktorisation för fem år. Sedan måste ett nytt prov göras på frågedelen. Ett godkänt resultat gäller då för ytterligare fem år.
En auktorisation ger en ”vinst” och kvalitet för alla parter:

  • stärker den enskilde fastighetsförvaltarens kompetens och yrkesmeriter.
  • stärker företagets varumärke och bidrar till kvalitet i verksamheten.
  • skapar en tydligare yrkesroll och stärker yrkesprofessionen.
  • bidrar till hela branschens och yrkets status

Aff – Forums Utbildningsråd övervakar auktorisationen och beslutar vilka som får bli auktoriserade.

Länk till mer information finns här: aff-forum.se/auktorisation

 

Boken  –  ”Fastighetsboken”

Jag och Bengt Hall har bestämt oss för att skriva en gemensam bok inom ramen för fastighetsförvaltning.

Den här boken skall vända sig till alla som vill utveckla sig själva inom ämnesområdet fastighetsförvaltning eller Property Management som det engelska uttrycket är. Det är framför allt yrkesrollen Fastighetsförvaltare eller Property Manager som denna bok i första hand är skrivs för men vi hoppas att den skall attrahera alla läsare oaktat yrkesroll.

Vi har länge velat dela med oss av våra egna erfarenheter men vi har också saknat en bok som vänder sig till Fastighetsförvaltare. Det är vår förhoppning att man skall hitta mycket av det som man letar efter i sin roll som Fastighetsförvaltare.

Det finns idag flera olika standarder för vad en Fastighetsförvaltare skall kunna som är verksam i Sverige. Det är främst två organisationer som beskriver rollen, Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd FU samt AFF – Forum för förvaltning och service. Inom EU är rollen också definierad av the European Association of Real Estate Professions (CEPI-CEI).

Det är dessa standarder som vi har haft som grund för bokens utformning.

Svårigheten med att skriva en bok som denna är att om vi skulle ta med allt som en Fastighetsförvaltare måste kunna så skulle boken omfatta många tusen sidor. Vi måste alltså avgränsa oss och har därför försökt att lägga oss på en grundläggande nivå. Fördjupning av kunskaperna kommer vi löpande att försöka orientera om var det bästa står att hitta.
Till vårt förfogande har vi haft en specialistgrupp inom respektive område, som har granskat materialet, gett värdefulla synpunkter men också delat med sig av eget material.
Vi kommer själva att fördjupa oss inom flera kompetensområden och detta kommer att ske i ytterligare böcker framgent.

Ansatsen i denna bok har vi försökt att identifiera med följande tre frågor som grund för vårt arbete.

  • Vad är problemet?
  • Vad måste man kunna?
  • Hur löser man det?

Anledning till detta angreppssätt är att vi i så stor omfattning som möjligt vill försöka att skriva en så praktisk och lättläst bok som möjligt. Vi hoppas att du som läser skall kunna känna ett uns av handledning i ditt arbete efter att ha läst denna bok.

 

Sajten  –  Hyllad.nu

Idén bakom Hyllad.nu föddes ur en diskussion om varför vi tenderar att inte hylla kändisar förrän efter att de dött och inte längre kan ta del av vår uppskattning. En tragisk insikt som väckte en ny fråga: vilka fler borde vi passa på att hylla medan tid finns? Pappa, farmor, eller bästa vännen. Den där läraren på högstadiet som väckte din kärlek till matematik. Tränaren som övertygade dig om att du kunde gå hur långt som helst. Kollegan på jobbet som gav dig en kram när du som mest behövde det.

Hyllad.nu handlar helt enkelt om att lyfta fram bra människor, av både stora och små anledningar. Du skriver snälla saker om personer du gillar, och lägger ut det för alla att se. Det mår både du och de du hyllar bra av. Kalla det kärleksaktivism om du vill, eller bara gammal hederlig medmänsklighet.

Det är viktigt för oss att göra skillnad i samhället. Därför går en del av överskottet från Hyllad.nu till organisationer som gör viktiga insatser i världen.
Genom din aktivitet på Hyllad.nu bidrar du alltså till välgörenhet. Tack!

Vi som ligger bakom Hyllad.nu heter Thomas , Stefan och Ove.

Länk till sajten finns här : Hyllad.nu